Toijalan kuntokeskus

Akupunktio

Akupunktio on yksi vanhimpia kiinalaisia hoitomenetelmiä, joka perustuu meridiaaneilla eli akupunktiokanavilla olevien pisteiden neulotuksella kehon toiminnan säätelyyn. Tänä päivänä Euroopassa ja Suomessa akupunktio on saanut voimakkaasti länsimaisia vaikutuksia ja perustuu lähinnä oireenmukaiseen hoitoon (mm. kipupisteneulotus on keskeistä hoidossa). Fysioterapiassa akupunktiota käytetään pääasiassa akuutin ja kroonisen kivun hoidossa lihasten ja nivelten alueella. Akupunktiolla on mahdollista myös rentouttaa lihaksia ja lisätä nivelten liikkuvuutta.

Akupunktion vaikutusmekanismit:

Mitä voidaan hoitaa?

Fysioterapeutit käyttävät akupunktiota yhdessä fysioterapeuttisten hoitojen kanssa pääasiassa niska- ja selkäkipujen, jännityspäänsäryn, migreenin sekä nivelkipujen (mm. selkä, niska, olkapää) hoidossa.

Millaista hoito on?

Neulat ovat steriilejä ja kertakäyttöisiä. Neulojen pituus valikoituu hoidettavan paikan mukaan. Hoitoaika on noin 30 min ja hoitotiheys noin 1 kerta viikossa. Neulat ovat hyvin ohuita ja neulan laitto tuntuu yleensä vain pienenä pistona, neulan läpäistäessä ihon. Neulan piston jälkeen voi tulla paineen tunne pistopaikkaan.

Kuva kuntolaitteesta Kuva kuntolaitteesta Kuva kuntolaitteesta


Kurkelantie 1, 37800 Akaa | 0400-538322 | Sirkka Salminen